Suvine seiklus ümber Võrtsjärve läheb aina paremaks

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Tarvastu poldril avanes vaatepilt mõnusast Eesti suvest.
Tarvastu poldril avanes vaatepilt mõnusast Eesti suvest. Foto: Sigrid Koorep

"Milline suurepärane seiklus,” mõtisklen, kui autonina Võrtsjärve-äärsetele teedele seame: ridamisi huvitavaid paiku pluss hulk suplusvõimalusi, mis südasuvisel päeval eriti kosutavad.

„Võrtsjärve tiir – meil on igal aastal külastajaid, kes teevad selle jalgrattaga, osa paadiga ja muidugi paljud autoga,” ütles Oiu sadama kapten Anmar Pihlak. „See on jalgratta jaoks paras kaks päeva, paadi jaoks ka kaks ja autoga üks. Umbes 120 kilomeetrit mööda maad minna.”

Kuigi Võrtsjärv on oma potentsiaali viimaste aastatega tõstnud, saaks seda hea turismimarsruudina kapteni sõnul veelgi enam kasutada ja välja tuua konkreetseid kohti ning muidugi peaks tegevus hõlmama veeturismi.

Ent ka praegu pole keeruline järveveele saada. Tasub veidi eeltööd teha ja paadid, kanuud ja muud atraktsioonid juba ootavad.

Pihlaku sõnul tasuks ringiga alustada Jõesuust Võrtsjärve külastuskeskuse juurest. Saab kohe kaardid ja info kaasa ning tasuta parkida, nii et alustamiseks igati hea koht.

Samas saab külastuskeskuse juures kohe suvitamisega algust teha, sest telkimisala on olemas. Ent ümber järve on ka mitu turismitalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles