Maalekolimine viis tšillikasvatuseni

Tiit Efert
Copy
Sten ja Anett Kallari kolisid Peipsi äärde kaks aastat tagasi ja isegi kui last peab 20 kilomeetri kaugusele lasteaeda viima, ei ole nad maal elamisest tüdinenud.
Sten ja Anett Kallari kolisid Peipsi äärde kaks aastat tagasi ja isegi kui last peab 20 kilomeetri kaugusele lasteaeda viima, ei ole nad maal elamisest tüdinenud. Foto: Tiit Efert

Tšillid muutuvad aina populaarsemaks ning tuliste kaunade kasvatajaid ja väärindajaid leiab üle Eesti. Üks neist on Põlvamaal tegutsev Peipsi Pipar.

Eesti kagunurgas Meeksi külas Peipsi järve ja Lämmijärve kohtumispaigas asuvas majapidamises kasvatavad Sten ja Anett Kallari neljas kasvuhoones tšillit, millest valmistavad särtsakate elamuste armastajatele kastmeid ja moose.

Töötu abiraha eest kasvuhooned

Anett ja Sten tutvusid Tallinnas, mõnda aega elati Tartus, aga siis sai linnas elamisest villand. Noor pere ostis majapidamise Meeksi külla 2018. aastal. Paika tunti hästi, sest Sten on sealtkandist pärit. Esialgu jätkas Sten Meeksilt Tartusse tööle käimist, ent ta tunnistab, et iga ots võttis kõhedaks. „Ülenurmeni on 55 kilomeetrit ja metsloomi on siinkandis palju,” selgitas ta.

Anett hakkas maal olles kodusena tegevust otsima. Ta surfas internetis, jõudis tšilliseemneteni ja tegi esimesed ostud. „Kõik ümberringi tänitasid, et millega sa tegeled,” meenutas Anett. Sten ei söönud sel ajal tšillit üldse. Ega Anettki polnud eriline asjatundja, sest esimese seemnevaliku tegi ta arvutiekraanil nähtud piltide ehk tšillikaunade välimuse järgi.

Töötu abiraha eest ostis ta kaks kasvuhoonet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles