Saksa meestepartei kavandab sookvooti (5)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Kristlik-Demokraatlik Liidu ridadesse kuuluvad nii Saksamaa kaitseminister Annegret Kramp-Karrenbauer (vasakul), Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen (keskel) kui ka Saksamaa liidukantsler Angela Merkel. 
Kristlik-Demokraatlik Liidu ridadesse kuuluvad nii Saksamaa kaitseminister Annegret Kramp-Karrenbauer (vasakul), Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen (keskel) kui ka Saksamaa liidukantsler Angela Merkel. Foto: Michael Sohn/AP/Scanpix

Mõne kuu pärast ei juhi Saksamaa konservatiive enam naine ja veidi rohkem kui aasta pärast asendab praegust liidukantslerit Angela Merkelit suure tõenäosusega meesterahvas. Nende arengusuundade taustal tahab Saksamaa võimupartei, mida suure meesliikmete arvu tõttu ka meesteparteiks nimetatud, kehtestada sookvoodid.

Merkeli kodupartei Kristlik-Demokraatlik Liit (CDU) tahab kindlustada, et viie aasta pärast täidaksid vähemalt pooli partei ametikohti naised, samuti peaks aastaks 2025 valimisnimekirjades olema võrdselt naisi ja mehi. Sookvootide juurutamist alustatakse järk-järgult ja nii peaks järgmisel aastal naised täitma 30 protsenti ja 2023. aastal 40 protsenti ametikohtadest, vahendas DPA.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles