Uruguay suutis hädas naabrite kiuste viiruse seljatada (3)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Koroonaviiruse Uruguaysse jõudmise järel sulges valitsus küll koolid, kuid alates juuni keskpaigast on maskides õpilased klassides tagasi. 
Koroonaviiruse Uruguaysse jõudmise järel sulges valitsus küll koolid, kuid alates juuni keskpaigast on maskides õpilased klassides tagasi. Foto: Matilde Campodonico/AP/Scanpix

Brasiilia paistab maailmas silma kui üks koroonaviiruse pandeemia takistamiseks kõige vähem teinud riik ning Argentinas on nakatumine hakanud kiiresti kasvama, hoolimata ehk üldse kõige karmimast karantiinist. Nende vahele surutud tilluke Uruguay on aga näiliselt õnnetule asukohale vaatamata saanud olukorra hästi kontrolli alla – lausa nii hästi, et tegu on ainsa Lõuna-Ameerika riigiga, kust tohib Eestisse reisida.

«Inimestel paluti nautida oma vabadust vastutustundlikul viisil ja koju jääda,» selgitas edu valemit lihtsalt ja lühidalt The Washington Postile pealinna Montevideo tunnustatud gastroenteroloog Henry Cohen, kes kuulub ka Uruguay valitsust nõustavasse teadlaste komisjoni.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles