Käsmus valmib eesti väärtfilmi uusversioon

Mari Hiiemäe
, vabakutseline ajakirjanik
Copy
Võtted käsitööpoes. Vasakult: Helgi Sallo, Neeme Kuningas ja Epp Ojalill.
Võtted käsitööpoes. Vasakult: Helgi Sallo, Neeme Kuningas ja Epp Ojalill. Foto: Anna Kaarma

Eesti filmiklassika varamusse kuuluvast teosest, 1966. aastal esilinastunud «Ühe suve akvarellidest», valmib peagi ajakohastatud uusversioon. Filmivõtted toimuvad järgmisel suvel, mil peaosatäitja Helgi Sallo tähistab oma 80 aasta juubelit ning «Ühe suve akvarellide» esilinastusest möödub 55 aastat.

«Ühe suve akvarellid» valmis Lilli Prometi novellide ainetel Eesti Telefilmi toodanguna 1966. aastal režissöör Virve Aruoja käe all. Filmivõtted toimusid toona peamiselt Käsmus ning osalt ka teistes lähedal asuvates külades.

Filmi uusversiooni idee eestvedajaks on lavastaja Neeme Kuningas, kelle juhendamisel filmiti möödunud nädalavahetusel Käsmus ka esimesed klipid uue filmi treileri tarbeks.

Neeme Kuninga sõnul ei ole plaanis teha algsest «Ühe suve akvarellidest» copy-paste-koopiat, kus kõik dialoogid ja sisu oleksid samad. Korraldusmeeskonna ambitsioon on luua samast filmist täiesti uus versioon, mis suhtuks samas suure lugupidamisega Lilli Prometi jutustuse lihtsavõitu narratiivi ja karakterite süsteemi, mis on algse filmisüžee alusmaterjal.

Uus film saab olema kindlasti nüüdisaegne ning räägib sellest, milline on Käsmu täna. «Aga see sild uue ja vana vahel on päris tugev, kuigi paljud asjad on ajas teisenenud,» märkis Kuningas, lisades, et ka neile, kellele on filmi esmaversioon eriliselt armas ja kes teab selle iga episoodi peast, pakub uus film kindlasti äratundmisrõõmu.

Uusversioon on plaanitud filmida tervenisti Käsmu külas ning toonase mustvalge versiooni asemel luuakse uus film nüüdisaegse ja värvilisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles