Kaido Veski: vaateid Ida-Virumaalt (1)

Kaido Veski
Copy
Kaido Veski
Kaido Veski Foto: Konstantin Sednev

Külastasime nädalavahetusel perega Ida-Virumaad. Läbiproovitult ja turvaliselt: Valaste juga, Sillamäe promenaad, lõunasöögielamus Narva-Jõesuu Franzias. Narva linnusest ja sealsest jõeäärsest promenaadist rääkimata. Ilm oli ilus ning tundus, et suurem osa kohalikest oli linnast ära sõitnud. Turistidest jäid silma paar bussitäit lätlasi, vaadetest aga juhuse pakutud olupildikesed

Sillamäe promenaad. Paar vanemat härrat loevad varjus raamatut, rõõmsameelne proua jalgrattal tuleb juurde ja pakub meeneid. Kaupleme käsitööna valmistatud postkaardi hinna üle. Saan teada, et linnasüdame renoveerimisel leiti mitu skeletti, mis siiani kohalikke õlgu võdistama panevad. Ühtlasi juhatatakse meid mitme vähem tuntud paiga juurde.

Eemal seisab teise päeva ennelõunat tiksuv eestlaste punt. Klišee­like tätoveeringutega paljad ülakehad, korralike kaubamärkidega ihuvarjud, mõned purgid lahjemat alkoholi. Üle kvartali mürisev naer, peremeheliku alatooniga ilkumine kummalise arhitektuuri ja kohalike mõttekuse üle.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles