Spordi lühiuudised

Postimees
Copy
Wayde van Niekerk
Wayde van Niekerk Foto: SIPHIWE SIBEKO/REUTERS

«Mul on suur soov jääda kättesaamatuks,» ütles 400 meetri jooksu maailmarekordiomanik Wayde van Niekerk (43,03), kes soovib joosta alla 43 sekundi

Hyundai avaldas Rally Estonia koosseisu

4.–6. septembrini sõidetaval Eesti autoralli MM-etapil stardivad Hyundai meeskonna eest Ott Tänak, Thierry Neuville ja Craig Breen. Kui valitsev maailmameister Tänak ja belglane Neuville teevad Hyundai eest kaasa täishooaja, siis kolmanda auto kohale pretendeerivad nii Sébastien Loeb, Dani Sordo kui ka Breen. Seekord langes valik iirlase kasuks, kellele Eesti etapp on tänavu teine ralli. Hooaja avasõidu tegi ta veebruaris Rootsis, kus sai seitsmenda koha. Rally Estonial on Breen sõitnud neljal korral, neist kahel WRC-autoga. Tunamullu oli ta stardis Citroën C3 WRCga, eelmine aasta Hyundaiga.

Nurger liitus Kalev/Cramoga

26-aastane Eesti korvpallikoondislane Rauno Nurger (pildil) jätkab karjääri kodumaal Kalev/Cramos. Lõppenud hooajal pallis Nurger Hispaania esiliigas Breogani ridades, kus sai keskmiselt kirja 7,2 punkti ja neli lauapalli. 208 sentimeetrit pika mängija sõnul oli Kalev/Cramo pakkumine parem kui välismaalt tulnud variandid. Samuti ahvatles teda võimalus mängida VTB Ühisliigas. «Arvan, et mängin Kalevis põhiliselt «number viie» peal, ja eks mänguminutid lähevad jagamisele trennides,» sõnas Nurger klubi kodulehe vahendusel.

Käit lõi debüütvärava

Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Mattias Käit aitas koduklubil Domžalel Sloveenia kõrgliiga viimases voorus alistada 2:1 Triglavi. Algkoosseisu kuulunud Käit sai kirja täismängu ja tema palgahetk saabus 85. minutil, kui eestlane oli nurgalöögi ajal õiges kohas ning nahkkera paari meetri pealt võrku lükkas. Sel hooajal kõikide sarjade peale 20 mängus väljakul käinud eestlasele oli tegu Sloveenia kõrgliiga debüütväravaga. Domžale jaoks oli tänavune hooaeg võrdlemisi õnnetu: kümne meeskonna konkruentsis jäädi alles kaheksandaks.

Lääne siirdub Rumeeniasse

Mullu kodumaal leiba teeninud Eesti korvpallikoondislane Rait-Riivo Laane siirdub uueks hooajaks taas piiri taha. 27-aastane mängujuht lõi käed Rumeenia kõrgliigaklubi Miercurea Ciuc CMSiga. Enne koroonapandeemia tõttu peatatud hooaega hoidis võistkond nelja võidu ja 13 kaotusega riigi meistrisarjas eelviimast ehk 15. kohta.

Kovalenko alustas topeltvõiduga

Möödunud nädalavahetusel avas hooaja eelmise aasta parim naismotosportlane Anastassia Kovalenko, kes osales Yamaha R3-sarjas Misano rajal. Eestlanna napsas naiste arvestuses topeltvõidu ning lisaks sai ta teise koha ka YSS arvestuses. Kui kõik jätkub plaanipäraselt, võistleb Kovalenko järgmisena 22.–23. augustil Mugello ringrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles