Uuring: Pirita tee ummikute vastu aitab liikuvusmustri muutumine (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Foto: Liis Treimann

Pirita tee päästaks ummikutest konkurentsivõimelise ühistranspordi arendamine koos jalgrattaliikluse kasvuga ja autoliikluse stabiliseerumine, selgub Pirita tee liiklusuuringust.

Tallinna linna tellimusel tegi osaühing Stratum liiklusuuringu, mille eesmärk oli hinnata Pirita linnaosa (sh Pirita teega külgnevate alade) ja Viimsi valla arenduste mõju Pirita teel, seda nii suunaga Reidi teele ja Narva maanteele kui ka Pirita poole linnast välja. Samuti analüüsiti võimalikke muutusi liikumisviiside kasutuses ning teedevõrgu arenduse mõju Tallinnas ja naabervaldades, näiteks Pirita teele rajatava ühissõidukiraja, Mustakivi tee pikenduse ja Tallinna väikese ringtee mõju.

«Uuringust selgub, et lähima viie aasta perspektiivis on võtmeküsimus liikuvusmustri muutumine, mis tooks kaasa autokasutuse kasvu peatumise ja selle tõttu muude liikumisviiside kasutuse osakaalu suurenemise,» lausus Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat. Ta täpsustas, et eelkõige peab uuring silmas ühistranspordi ja jalgrattakasutuse kasvu. Uuring toob esile, et olukord võiks lihtsustuda siis, kui peaks realiseeruma trammiliini rajamise idee kesklinnast Piritale ja edasi Viimsisse. See pole aga lühiajalises perspektiivis reaalne.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles