Haapsalus kassi hukanud mehe suhtes alustati kriminaalmenetlust (5)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Politsei alustas reedel kriminaalmenetlust mehe suhtes, kes selle aasta aprillis hukkas Haapsalus oma kassi.

Pärast videos nähtava mehe ülekuulamist eile, alustas politsei täna kriminaalmenetlust juhtumis, mille kohta tegi Eesti loomakaitseliit 14. juulil avalduse.

Haapsalu politseijaoskonna juht Andrei Taratuhin sõnas, et avalduse saamisel otsustas politsei prokuratuuriga nõu pidades alustada väärteomenetlust ning kuulas eile üle teo toimepanija. „Videost oli selgelt näha, et tegemist on looma hukkamise ehk tema suhtes lubamatu teoga. Pärast mehe ülekuulamist pidasime veelkord prokuröriga nõu ning otsustasime, et põhjendatud on selle juhtumi lahendamine kriminaalmenetluses,“ ütles Taratuhin.

Ringkonnaprokurör Indrek Kalda sõnul on alustuseks kõige olulisem rõhutada, et kui looma pidamine käib inimesele üle jõu, on humaansemaid võimalusi olukorra lahendamiseks. „Sellise mure korral saab looma viia varjupaika. Kui aga looma elu tuleb lõpetada tervislikel põhjustel, tuleb ta viia veterinaari juurde, kes saab seda teha looma jaoks võimalikult valutult,“ ütles prokurör.

Seadusandja tahte järgi on looma hukkamine väärtegu, ent kriminaalkorras on karistatav looma julm kohtlemine. „Peale kassi tapnud mehe ülekuulamist oleme seisukohal, et tema soov oli looma elu lõpetamine ja ta tegi seda julmal viisil, mis põhjustas loomale suuri kannatusi,“ selgitas Kalda.

Juhtunu suhtes alustatud väärteomenetlus täna lõpetati. Alustatud kriminaalmenetlust viib läbi Lääne prefektuur ja juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles