Reisisihtkohad tasapisi avanevad, augustist saab ka Tuneesiasse

Copy
Tuneesia.
Tuneesia. Foto: akg-images / Hedda Eid / Scanpix

Koroonakriisi leevenemise järel avanevad Eesti puhkajatele tasapisi uued reisisihtkohad, augusti keskpaigast on võimalik Eestist otselendudega minna ka Tuneesiasse.

Tuneesia on koroonaviiruse madala nakatumisega riikide seas ning kuulub nende 12 riigi hulka, kust on võimalik praegu Euroopa Liidu riikidesse sõita. Euroopa Liidus kokku lepitud kolmandate riikide nimekirja kuuluvatest riikidest on võimalik Eestisse reisida Alžeeriast, Austraaliast, Gruusiast, Jaapanist, Kanadast, Marokost, Lõuna-Koreast, Rwandast, Taist, Tuneesiast, Uruguayst ja Uus-Meremaalt.

«Tuneesiasse alustame reise reedeste otselendudega augusti keskel, alates 14. augustist kuni 11. septembrini,» ütles reisifirma Novatours turundusjuht Olev Riisberg.

1. juulist on taas avatud reisid Kreetasse ning seda võimalust on eestlased agaralt kasutanud. Kreeta reisid on konkurentsitult eestlaste juuli kõige populaarsem sihtkoht. Näiteks lisas Novatours suure huvi tõttu varem planeeritud lendudele lisalennud 18., 20. ja 26. juuliks, mis kõik viimase kohani välja müüdi. Praeguse kava järgi saab otselendudega Eestist Kreetale oktoobrini.

Suviti on eestlaste seas populaarsemad sihtkohad Türgi ja Bulgaaria, kuid sinna kehtivate reisipiirangute tõttu praegu veel ei pääse.

«Millal uued sihtkohad avanevad ja mahud taastuvad, näitab aeg. Oleme endiselt lootusrikkad, kuid eelkõige sõltub lendude avanemine koroonaviiruse leviku ja sellest tulenevate reisipiirangute vähenemisest. Kiiremaid taastumisi näeme hetkel seal, kus reisipiiranguid ei ole ehk Kreeka saartel – Rhodosel, Korful ja Kefallonias ning samuti näiteks Küprosel,» rääkis Riisberg.

Koroonakriisi tõttu on reisifirmad reiside tellimise tingimusi paindlikumaks muutnud. Uute hooaegade puhul saavad kliendid kasutada varajase tellija soodustusi. Reisihuvilised saavad valida oma puhkuse suurimast hotellivalikust ning reisi sissemaksuks tuleb tasuda vaid 60 eurot. «Paketiga saab kaasa reisiplaanide muutmise lisateenuse ning reisija vahetuse võimaluse, ilma lisakuludeta. Samas peaksid reisijad olema samuti valmis edaspidi oma reisiplaane paindlikult muutma,» soovitas Riisberg.

Ta märkis, et koroonakriisi ajal oli turismisektor üks enim pihta saanud valdkondi, kuna pikka aega olid riigipiirid täiesti kinni ja ka praegu kehtivad liikumisele märkimisväärsed piirangud. Näiteks aprillis oli reisikorraldaja müügitulu null eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles