Andrei Liimets: miljoni eest maailmalõpp (2)

Andrei Liimets
, Kodanikuaktivist
Copy
Andrei Liimets
Andrei Liimets Foto: Alari Rammo

Viimastel nädalatel avalikkuse ees toimunud ministeeriumite vahelise kisma ajendiks on näiliselt juriidilised vastuolud. Nende tagant paistab aga tubli annus maailmavaatelist vaenu ja huvigruppide tehislikku vastandamist, kirjutab Vabaühenduste Liidu kommunikatsioonijuht Andrei Liimets.

 

Kas, miks ja milliseid vabaühendusi peaks riik rahastama? Kuidas võimestada neid organisatsioone riigile olulisi teenuseid pakkuma, huvigruppe esindama, avalikku hüve tagama? Kuidas tasakaalustada ressursside paratamatus piiratuses eri huvigruppide soove ning vajadusi? Need kõik on olulised küsimused, mis vajavad pidevat arutelu. Selle arutelu sildi all on paraku viimastel nädalatel puseldud muu üle.

Leegi läitis küsimus, kas sotsiaalministeerium tohib toetada hasartmängumaksurahast võrdõiguslikkusega seotud projekte. Mure ajendiks on kehtiva seaduse tõlgendatavus, millele tuleks lahendus leida. Juriidiliste argumentidega, mis avavad probleemi keerukust, on küllap tutvunud vähesed (riigikontrolli hinnang, sotsiaalministeeriumi vastus, Vabaühenduste Liidu kokkuvõte). Loomulik, sest enamik meist polegi juristid. Enam-vähem ammendava ja õiguslikult pidava otsuse saab langetada kohus, mitte sinu lemmik-arvamusliider.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles