USA ja Hiina kemplus ähvardab kontrolli alt väljuda (2)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Nädalavahetuse jooksul, enne kui Hiina võimud hõivasid USA konsulaadi Chengdus, käis maja juurest läbi hulk seal Hiina lipuga poseerinud inimesi. Ka eile hommikul jäädvustasid kohalikud elanikud viimaste diplomaatide lahkumist.
Nädalavahetuse jooksul, enne kui Hiina võimud hõivasid USA konsulaadi Chengdus, käis maja juurest läbi hulk seal Hiina lipuga poseerinud inimesi. Ka eile hommikul jäädvustasid kohalikud elanikud viimaste diplomaatide lahkumist. Foto: NOEL CELIS/AFP/Scanpix

Pärast seda kui Ameerika Ühendriigid ja Hiina sulgesid vastastikku konsulaadid, hoiatavad asjatundjad, et diplomaatilised kanalid kahe riigi suhtluses jäävad üha ahtamaks ning nõnda võivad mõlemas leeris süveneda arusaamatused ja pinged.

USA läinud nädala korraldusele sulgeda Hiina konsulaat Houstonis vastas Peking omapoolse nõudmisega ning Ühendriikidel tuli eile hommikul lahkuda oma esindusest Chengdus. Seal resideerinud Ühendriikide diplomaadid seisid Washingtoni huvide eest kogu Kagu-Hiinas ning hoidsid silma peal ka Tiibetis toimuval, vahendas BBC.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles