Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi astuvad Eesti eest võistlustulle

Christopher Krutto
Copy
Eesti koondise liider on naiste maailma edetabelis 22. kohta hoidev Anett Kontaveit.
Eesti koondise liider on naiste maailma edetabelis 22. kohta hoidev Anett Kontaveit. Foto: Raul Mee

Täna ja homme peetakse Tondi tennisekeskuses Eesti-Läti maavõistlus, kus võtavad mõõtu naaberriikide parimad mängijad. Turniiri direktor Riho Kallus sõnas Postimehele, et võistluse korraldamist alustati alles neli-viis nädalat tagasi.

«Eestis toimus esimene riigisisene turniir Viljandi GP, mille peakorraldaja Ott Ahonen käskis mul selle ära teha. Kuigi mõte tundus utoopiline, otsustasin teha mõne telefonikõne ja uurida, mida lätlased sellest arvavad. Nad tulid ideega suhteliselt kiiresti kaasa ja siis küsisin sama Eesti mängijatelt, kes andsid samuti kärmelt nõusoleku,» rääkis Kallus, kuidas turniiri korraldamise ideeseeme idanema pandi.

Ta tunnistas, et tavaolukorras oleks niisuguse võistluse korraldamine peaaegu võimatu, kuid koroonaviirusest tingitud pikk võistluspaus lõi selleks sobiliku pinnase. «Aasta lõpus saaks äkki sellist turniiri korraldada, aga siis on mängijatel puhkusenädalad ja keegi ei taha sellel ajal eriti võistelda. Kaks tennisisti võid veel kokku saada, aga meil on kohal kaheksa parimat pallurit Eestist ja Lätist. Olen väga õnnelik, et võistlus toimub mõlema riigi tippude osavõtul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles