Viiruse põhjustatud nälg tapab iga kuu 10 000 last (1)

Postimees
Copy
Ühekuune Haboue Solange Boue istub oma ema Danssanin Lanizou süles, samal ajal kui meditsiinitöötaja paigaldab rängas alatoitumuses lapsele tilguti Burkina Faso edelaosas Tuy provintsis Hounde haiglas.
Ühekuune Haboue Solange Boue istub oma ema Danssanin Lanizou süles, samal ajal kui meditsiinitöötaja paigaldab rängas alatoitumuses lapsele tilguti Burkina Faso edelaosas Tuy provintsis Hounde haiglas. Foto: Sam Mednick/AP/Scanpix

Kogu maailmas võtavad koroonaviirus ja selle leviku takistamiseks kehtestatud piirangud viimasegi ellujäämislootuse niigi nälja piiril kogukondadelt, kes ei saa enam oma nappi põllusaaki turul müüa ning kelle külad on isolatsioon lõiganud ära ka toidu- ja meditsiiniabist. ÜRO hinnangul nõuab viirusest põhjustatud nälg juba pandeemia esimesel aastal iga kuu täiendavalt 10 000 lapse elu.

Peale nende 128 000 lapse, kes kaotavad viiruse leviku esimesel tosinal kuul elu, langeb ÜRO andmeil iga kuu üle 550 000 lapse ränka alatoitumusse, mille tõttu nad vähehaaval kuhtuvad, vahedas AP meditsiiniajakirjas Lancet avaldatavat ÜRO abipalvet rahvusvahelisele kogukonnale.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles