KOMMENTAAR Venemaa betoneerib territoriaalset ühtsust (5)

Siim Holvandus
, psühholoog
Copy
Venemaa päeva tähistamine tänavu juulis Krimmis teel Sudakist Tolstoi neemele. Edaspidi võib igaüht, kes seab kahtluse alla Krimmi kuulumise Venemaale, ähvardada rahatrahv või trellid. 
Venemaa päeva tähistamine tänavu juulis Krimmis teel Sudakist Tolstoi neemele. Edaspidi võib igaüht, kes seab kahtluse alla Krimmi kuulumise Venemaale, ähvardada rahatrahv või trellid. Foto: Sergei Malgavko/TASS/Scanpix

Venemaa Föderatsioon on asunud kooskõlastama oma seadusi 1. juulil kehtima hakanud konstitutsiooniparandustega ning duumaliikmete rõhuv enamik on veendunud, et Venemaa raudbetoonist terviklikkust tuleb kaitsta iga hinnaga.

Põhiseaduse paranduste juurutamise ettevalmistusrühma kaaseesistuja Pavel Krašeninnikovi hinnangul ootavad Venemaa riigipiirides kahtlejaid ees väga rängad karistused. Piiride õiguspärasusega mitte nõustuvaid tavakodanikke ähvardab esimesel kaasusel 100 000-, ametiisikuid 200 000- ja juriidilisi isikuid miljonirublane rahatrahv. Retsidiiv on juba terrorismiga võrdsustuv kriminaalkuritegu, mille eest võib kuni kümneks aastaks trellide taha sattuda.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles