Roolijoodik läks tänu tähelepanelikule kodanikule ligi 2,5 aastaks vangi (1)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Roolijoodik. Pilt on illustratiivne.
Roolijoodik. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

27. juulil pidas politsei tänu tähelepanelikule kodanikule Jõhvis Tartu maanteel kinni 45-aastase autojuhi, kes olevat teataja sõnul alkoholijoobes. Kontrollides selgus, et mees oligi enne juhtimist alkoholi tarbinud, teatas Jõhvi politseijaoskonna Facebooki leht.

Kuivõrd mehe puhul oli tegemist juba mitmenda samalaadse rikkumisega, siis alustas politsei kriminaalmenetlust ning täna mõistis Viru maakohus talle liitkaristuseks pea kaks aastat ja viis kuud reaalset vangistust. Lisakaristusena võeti talt üheks aastaks ära juhtimisõigus.

Jõhvi politseijaoskonna uurija Merit Tammesaar tunnustab tähelepanelikku inimest, kes kahtlasest sõidukijuhist teatas. «Kahtlase sõidustiiliga mootorsõiduki juhtidest teatatakse aina sagedamini, mis on igati kiiduväärt tegu, sest niiviisi saame tagada veelgi parema liiklusturvalisuse. Olenemata sellest, kus joobes juht sõidab – linnas või maanteel –, on tema osalus liikluses igal juhul äärmiselt ohtlik. Õnneks on ohtlik juht autoroolist ajutiselt eemaldatud ning selleks, et juhtimisõigus taastada, tuleb tal uuesti teha vastava kategooria teooria- ja sõidueksam,» sõnas Tammesaar.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles