Ojuland: Taiwani valimised kinnitavad demokraatia võimalikkust hiina ühiskonnas

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Euroopa Parlamendi liige Kristiina Ojuland avaldas tunnustust demokraatlike presidendivalimiste toimumisele Hiina Vabariigis ehk Taiwanis.

«Järjekordsete vabade ja õiglaste valimiste toimumine Taiwanis kummutab eksiarvamuse, et demokraatia ei ole hiina ühiskonnale omane,» selgitas Ojuland.

Kuigi Liberaalse Internatsionaali liikmeserakonna Demokraatliku Progressipartei kandidaat Tsai Ing-wen, kes oli valimistel ainus naiskandidaat, saavutas praeguse presidendi Ma Ying-yeou järel esialgsete andmete põhjal teise tulemuse, tundis Ojuand heameelt valimiste võistluslikkuse üle. «Sõjaväelise diktatuuri taandumise järel on Taiwanis toimunud muljetavaldav režiimisiire,» märkis Ojuland. «Taiwani demokraatiat tuleks eeskujuks tuua ka Mandri-Hiinale.»

Täna, kui oli loetud 80 protsenti Taiwani presidendivalimistel antud häältest, teatas Guomindangi kuuluv praegune president Ma Ying-yeou oma võidust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles