Teeäärsed mannekeenid valmistavad politseile peavalu (1)

Carl-Robert Puhm
Copy
Mulaaž politseist Inglismaal. Pilt on illustratiivne.
Mulaaž politseist Inglismaal. Pilt on illustratiivne. Foto: SWNSAlex Cousins/Alex Cousins SWNS

Politsei saab järjest enam teateid teeäärde püstitatud mulaažidest, mis tekitavad inimestes segadust ning põhjustavad valeväljakutseid.

Viimane teadaanne segadust tekitavast kunstiteosest saabus täna. «Saime kõne, milles inimene andis teada, et Kääpa külas tee ääres on järjekordne «kunstiteos», kus inimene karu eest ära pageb. Möödujale tundus selline asi veider ning ta andis info politseile edasi,» sõnas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Virk Postimehele.

Mustvee vallas on karu eest puu otsa roninud inimese kohta tulnud teateid varemgi.

Politsei soovitus on jätkuvalt projekti autoritel järele mõelda, kuidas kõrvalistele inimestele sellised vaatepildid võivad mõjuda. Seda iseäranis juhtudel, kus mõnest mulaažist on jäänud eemalt vaadates mulje nagu oleks keegi õnnetusse sattunud. Politsei rõhutab, et ei keela kunsti, kuid soovib, et sellega kõrvalisi inimesi ei hirmutataks või ehmatataks.

Ametivõimude teatel on sellised väljakutsed viimasel ajal sagedased. «Eile saime väljakutse, et Kambjas on tee ääres põõsas pikali rattaga inimene. Möödujad kirjeldasid, et ei julgenud lähemale minna, kuna tundus, et abivajaja enam ei hinga ja on surnud. Patrull selgitas [kohapeal], et tegu oli mulaažiga. Tartu-Viljandi teel on samuti sarnane topis, kus rattur oleks just kui vastu puud sõitnud»

Politsei sõnul tulebki kahtlusest teada anda. «Need, kes 112 helistasid, tegid kõik õigesti, sest eemalt silmaga mõõtes võis vaatepilt olla õõvastav. Õnneks nüüd teame, et ohtu kellelegi ei olnud. Loodame, et kui mõnes teeservas inimene järgmine kord pikali on, siis kõrvalised ei kaota nende mannekeenide tõttu valvsust ega mõtle, et küllap jälle mõni nukk ja nõme nali.»

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles