Vana bussiromu häiris Lasnamäel autode lukustamist (2)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Bussiromu. Pilt on illustratiivne.
Bussiromu. Pilt on illustratiivne. Foto: JOHNNY PARRA/EPA

Lasnamäe Sinimäe tänava elanikud olid pea kaks kuud hädas autode lukustamise ja signalisatsioonide kadumisega. Viimaks tegid eksperdid kindlaks, et probleem peitus vanas bussiromus, mille tekitatud raadiolained häirisid teisi sõidukeid.

Munitsipaalpolitsei Lasnamäe piirkonna inspektorid said ühel päeval telefonikõne, kus Sinimäe tänaval elav meeskodanik kurtis, et kahe maja vahelisel teelõigul kaovad autodel signalisatsioonid, uksed ei lukustu ja uuemat tüüpi autode mootorid ei käivitu. Probleem olevat kestnud juba kaks kuud ja keegi ei saa aru, kuidas see võimalik on. Mure olevat just uuemat tüüpi autodega. 

Kohale sõitnud inspektorid lülitasid kohapeal enda auto mootori välja, kuid uuesti see ei käivitunudki, samuti lakkas töötamast signalisatsioon. Õnneks oli tegu uut tüüpi sõidukiga, mille arvutisüsteem andis teate: mootori käivitamiseks vajutage auto võtmega käivitusnupule. Tänu sellele saadi auto taas tööle ning piirkonna põhjalikumal uurimisel leiti, et kõnealune probleem kehtib ca 50 meetri raadiusel alal.

Pärast nõupidamist politsei erinevate üksustega, saabusid kohale oma raadioside eksperdid, kes selgitasid välja, et tõrke põhjustajaks oli vana bussilogu.

Lasnamäe piirkonna peainspektor Šahrijar Abdullajev võttis ühendust bussi omanikuga, kes kinnitas, et bussil on lisaks mitmele muule veale korrast ära ka signalisatsioon.

«Katkisest signalisatsioonist tulnud raadiolained tekitasid tõrke ja blokeerisid kahe maja autoomanike autosüsteemid. Meile tulid rääkima 6–7 kohalikku, kes olid üle kahe kuu oma autodega hädas olnud,» selgitas Abdullajev.

Samasugune olukord oli tekkinud ka umbes kaks aastat tagasi, aga siis imekombel ise ära kadunud, nüüd aga uuesti tagasi tulnud.

«Meie jaoks leidis olukord kahekordselt hea lahenduse – omanik viis vana bussiloksu minema ja me vabanesime taas ühest kaua paigal seisnud uinuvast sõidukist. Autoomanikud said taas autod sõidukorda ja juurde tekkis üks parkimiskoht, mis Lasnamäe magalarajoonis on lausa väärtus omaette,» lisas Abdullajev.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles