Tartu ja Jõgeva maakonnas tuuritavad taas rändvargad

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Vargad jäid Kääpal Mäerand Grupi tootmishoone valvekaamera pilti, kust on näha, kuidas mehed autokapoti lahti pusivad ning autolt aku maha võtavad.
Vargad jäid Kääpal Mäerand Grupi tootmishoone valvekaamera pilti, kust on näha, kuidas mehed autokapoti lahti pusivad ning autolt aku maha võtavad. Foto: Kaader turvakaamera salvestisest

Tartu vallas Kaiaveres käisid esmaspäeva hommikul Vudila mängumaal vargad, kes viisid kaasa raha ja ühe külastaja mobiiltelefoni, kes oli eelmisel päeval oma koti randa unustanud. Vudila mängumaal vargil käinud kaht meest on alust kahtlustada ka paadi ja paadimootorite varguses, mille kadumist Kaiavere järve äärest märgati samuti esmaspäeval.

Lisaks ilmnes sama päeva õhtul, et tõenäoliselt samad mehed käisid varahommikul ka Mustvee vallas Kääpal ühe tööstushoone juures vargil. Sealt viidi kaasa autoaku ja näpitsad. Politsei ajab varaste jälgi.

Vudila valvekaamerast paistab, kuidas esmaspäeva hommikul askeldasid seal ringi kaks meest, kelle pikkade näppude vahele jäi nii mõndagi.
Vudila valvekaamerast paistab, kuidas esmaspäeva hommikul askeldasid seal ringi kaks meest, kelle pikkade näppude vahele jäi nii mõndagi. Foto: Valvekaamera kaader

Vargad jäid kaamerasse

Vargad jäid kaamerasse nii Vudila mängumaa juures kui ka Vudilast paarikümne kilomeetri kaugusel Kääpal Mäerand Grupi tootmishoone ees. Mõlemad salvestised jõudsid sotisaalmeediasse ning neid võrreldes tundub, et esmaspäeva varahommikul Kääpal ja Vudilas tegutsenud kaks varast on samad mehed.

Kääpal Mäerand Grupi tootmishoone ees murdsid vargad esmaspäeval sisse seal seisnud sõiduautosse Audi ning varastasid aku. Turvakaamera salvestiselt on näha, et mehed kulutasid autokapoti avamiseks pigem jõudu kui mõistust ning seetõttu sai kannatada kapoti sulgemismehhanism.

Turvakaamera salvestiselt on näha, et mehed kulutasid autokapoti avamiseks pigem jõudu kui mõistust ning seetõttu sai kannatada kapoti sulgemismehhanism.

Vudila mängumaa omaniku Kajar Lemberi teada läks esmaspäeva hommikul Kaiavere järve äärest kaduma ka paat koos mootoriga ning veel üks paadimootor.

Politsei uurib asja

Politsei on neist vargustest teadlik, kuid seni pole veel kindel, kas juhtumid on omavahel seotud. Uurimine käib.

Lisaks esmaspäevastele juhtumitele Vudilas ja Kääpal uurib politsei kaht möödunud nädalal Jõgeva vallas toime pandud vargust. «Need olid mõlemad Torma alevikus, kust varastati jalgratas ja tööriistu,» vahendas politsei pressiesindaja Kerly Virk.

Praegu ei ole kuriteos kahtlustatavana kedagi kinni peetud, uurimine ja tõendite hankimine alles käib.

Mullu augustis pidas politsei kinni kolmeliikmelise seltskonna, keda oli alust kahtlustada Jõgevamaal vähemalt seitsmes sissemurdmises. Varaste saagiks läksid toona peamiselt tööriistad ja väärisesemed. Vargustega tehtud kahju küündis 30 000 euroni. Selle seltskonna üks liige, kes läinud aastal Jõgevamaal taludesse korduvalt sisse murdis ning põhjustas oma tegudega 6000 euro suuruse kahju, sai karistuseks kahe aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles