Terviseamet ei hakka Ukrainast ja Valgevenest saabujaid laustestima (4)

BNS
Copy
Tallinna lennujaam.
Tallinna lennujaam. Foto: Remo Tõnismäe

Riik lubab taas otselennud Ukrainast ja Valgevenest Eestisse, terviseamet riiki saabujaid koroonaviiruse suhtes laustestima ei hakka.

«Laustestimist meil kindlasti plaanis teha ei ole, seda ei tehtud ka kriisi kõrghetkel, aga nende inimeste puhul kehtib kaks nädalat eneseisolatsiooni,» rääkis terviseameti meedianõunik Eike Kingsepp BNS-ile.

Ta lisas, et terviseamet ei looda eneseisolatsiooni puhul vaid inimeste heale tahtele, vaid kontrollib nõude täitmist koostöös politsei- ja piirivalveametiga. 

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldas 21. juulil erilennu Ukraina põllumajandustöötajate Eestisse toomiseks. Kingsepp märkis, et erilennuga saabunuid käisid ametid sel neljapäeval ka kontrollimas.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) lähtub sihtriikide lubamisel ja keelamisel teiste riikide haigestumise määrast, mis peab liini avamiseks olema 25 või vähem inimest 100 000 elaniku kohta viimase 14 päeva jooksul. 24. juuli seisuga oli Ukrainas nakatumiste arv 100 000 elaniku kohta 24,5, Valgevenes oli vastav näitaja 24,1.

MKM-i avalike suhete osakonna nõunik Taavi Audo täpsustas BNS-ile, et uued andmed nakatunute arvu kohta avaldatakse kord nädalas reedeti. Niisiis, kui sel reedel selgub, et Ukrainas või Valgevenes on haigestumise määr uuesti üle 25 tõusnud, keelab ministeerium taas otselennud.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles