Narvas tänaval ohvrit viis korda tulistanud mees sai pika vangistuse (1)

Andres Einmann
Copy
Foto: Sander Ilvest

Viru maakohus mõistis täna rohkem kui kaheksa aasta pikkuse vanglakaristuse mehele, kes tulistas mullu septembris hommikuse tipptunni ajal Narvas tänaval ohvrit viis korda. Pärast karistuse kandmist saadab Eesti riik mehe maalt välja.

50-aastane Aleksandr Gerasimov eelmise aasta 16. septembri hommikul Narvas Kangelaste isiklike vaenulike suhete motiividel tulistas kannatanu suunas viis lasku, soovides teda tappa.

Süüdimõistetu tekitas kannatanule eluohtliku tervisekahjustuse ning tal puudus ka relvaluba ja tegemist oli ebaseaduslikult soetatud tulirelvaga.

Kohtuotsuse kuulutamisel märkis kohus, et süüdistus on põhjendatud ning mõistis Aleksandrile tapmiskatse eest karistuseks kaheksa aastat vangistust ja tulirelva ebaseadusliku käitlemise eest ühe aasta vangistust. Liitkaristuseks mõistis kohus talle kaheksa aastat, kaks kuud ja 28 päeva vangistust.

Ühtlasi otsustas kohus kohaldada lisakaristust ning saata Aleksandr riigist välja ja määras Eestisse sissesõidukeelu kümneks aastaks.

Kohus on veendunud, et Gerasimov tahtis teist inimest tappa. Ta tulistas kannatanu suunas viis lasku tänaval, Narva ühes käidavamas kohas, hommikuse tipptunni ajal. Isegi juhul, kui need ei olnud tehtud kavatsusega kannatanut tappa, oli igal juhul tegemist vähemalt kaudse tahtlusega.

Kohtule esitatud tõenditest nähtuvalt viibis sel ajal tänaval palju inimesi ning läheduses olid pargitud mitmed autod. Lisaks asuvad tulistamiskoha vahetus läheduses suured elumajad, lasteaed ja kauplused. Selles olukorras tänaval tulistades pidi süüdistatav mõistma ja ka mõistis, et kuulid võivad tabada juhuslikke möödujaid ja põhjustada nende surma.

Kohtuotsust saab vaidlustada apellatsiooni korras.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles