Pretsedent Eesti ärikinnisvaras: Porto Franco saab 40 miljonit (3)

Liina Laks
, reporter
Copy
Rahandusminister Martin Helme sõnul on ehitusturu teatav taandumine paratamatu, kuna mahud hakkasid vähenema juba enne koroonakriisi puhkemist. Pildil Porto Franco ehitus.
Rahandusminister Martin Helme sõnul on ehitusturu teatav taandumine paratamatu, kuna mahud hakkasid vähenema juba enne koroonakriisi puhkemist. Pildil Porto Franco ehitus. Foto: Madis Sinivee

Valitsus andis neljapäeval heakskiidu projektile, mille käigus toetab KredEx Porto Francot 39,4-miljonilise käibekapitalilaenuga.

Laen peab olema tagatud teise järgu hüpoteegiga ettevõtte neljale Tallinnas asuvale kinnistule.

Porto Franco arenduse kogumaksumus on ligi 200 miljonit eurot, millesse osanikud on panustanud enam kui 100 miljonit eurot. 102 miljonit laenatakse pankade sündikaadilt, mille põhipartner on Euroopa Arengu- ja Rekonstruktsioonipank (EBRD), ja kohaliku laenupartnerina toetab projekti Luminor pank.

«Minu jaoks on see alles esimene kriis, kuid mulle on jätnud väga hea mulje meie riigi ametkondade abivalmidus ja soov keerulisel ajal tulla ja küsida, et mehed, mida meie teha saame, kas on kohta, kuhu riik võiks õla alla panna,» rääkis Teder.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles