Kosmose kino juht: filme ei ole

BNS
Copy
Pärnu maantee 45, Tallinn, 05.12.2018
Kino Kosmos IMAX,

CINAMON Tallinn KOSMOS
Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia
Pärnu maantee 45, Tallinn, 05.12.2018 Kino Kosmos IMAX, CINAMON Tallinn KOSMOS Foto: Konstantin Sednev / Eesti Meedia Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Augustis esilinastub mitu uut filmi, kuid tavapäraseid suuri Ameerika kassahitte peab kinopublik endiselt ootama ja nii jääb kino Kosmos suletuks, kuna uusi filme näidata pole ja kinokülastajaid napib, edastas neljapäeval ETV uudistesaade «Aktuaalne kaamera».

Uksed loodab kino avada siis, kui Hollywoodi filmiturg taastub.

Kuigi juunis tegi kosmose kino korraks uksed lahti, siis juuli algusest ollakse taas suletud. Ka praegu ei plaanita kino avada, sest vanade filmide näitamine ei tasu ära ja uusi kassahitte peale ei tule. Nii polegi Kosmose kino juhi Tatjana Tolstaja hinnangul mõtet kino lahti hoida, kui külastajaid on kogu maailma kinodes lausa 75 protsenti tavapärasest vähem.

«Filme ei ole, seepärast me – nagu kõik teised – üritame oma kulusid minimeerida, katsume teha nii, et mitte jääda miinusesse. Hetkel on äri jaoks kõige tähtsam ellu jääda,» selgitas Tolstaja.

Nii ongi maailma filmitööstus ja kinod suunanud pilgud Christopher Nolani filmi «Tenet» suunas. Just selle filmi esilinastuselt oodatakse nn märgilist muutust, mis annaks julgust ka teistele filmistuudiotele oma filmid sügisest kinno lasta. Kuigi külastatavuse arvud liiguvad tõusvas joones, on teinud nii piirangud kui ka hõredam filmiprogramm oma töö, sõnas Apollo kino tegevjuht Kadri Ärm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles