Reinsalu: mullused täbarad avaldused ei rikkunud Eesti suhteid Soomega (6)

BNS
Copy
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: TOMS KALNINS/EPA

Välisminister Urmas Reinsalu kinnitusel ei pea paika välisteenistusest lahkunud Harri Tiido väide, nagu oleksid EKRE endise esimehe Mart Helme mullused kohatud avaldused Eesti ja Soome suhteid rikkunud.

«Tänan Harri Tiidot pikaaegse teenistuse eest välisministeeriumis,» kirjutab Reinsalu sotsiaalmeedias. «Ta teatas juba pikka aega tagasi, et soovib teenistusest lahkuda. Ministeerium on tegelenud uue tugeva saadiku leidmisega ning eeldatavasti peaks uus saadik asuma ametisse varasügisel. Igal inimesel on õigus oma arvamusele ja nii ka Harri Tiidol suhtumises sellesse valitsusse.»

«Demokraatlikus riigis viib välispoliitikat ellu valitsus riigikogu mandaadi alusel. Kui Harri Tiido leidis, et ei saa teenistuses veel aasta jätkata, siis oli see tema langetatud aus valik. Samas ei ole ma nõus tema Soome meedias avaldatud diagnoosiga Eesti-Soome suhete kohta. Meie erisuhe Soomega on suur aare ja mõni kohatu avaldus läinud aastast seda ei ole vääranud, ehkki oleks võinud olemata olla,» nendib Reinsalu.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles