Andrea Adamo Tänaku ande avastamisest, Einsteinist ja Idamaa tarkustest

Copy
Andrea Adamo.
Andrea Adamo. Foto: Hyundai Motorsport

Ott Tänaku ülemus Andrea Adamo on Itaalia ralliringkonnas tuntud nägu. Või on ta selleks veidi alla kahe aasta jooksul saanud, sest just nii kaua on ta Hyundai meeskonna tiimijuhi ametit pidanud. Igal juhul tõttasid Itaalias Alba rallil kümned ja kümned inimesed Adamot teretama ja temaga pilti tegema. 49-aastane Torinost pärit Adamo on ametilt insener ja tunneb autospordimeeskonna hingeelu läbi ja lõhki.

Esimene WRC-etapp pärast koroonaviirusest tingitud pausi sõidetakse Eestis. Hyundai tiim saabub Eestisse mõni nädal varem, et osaleda Lõuna-Eesti rallil. Millised on Hyundai eesmärgid nendel võistlustel?

Kasutame iga võimalust, et sõitjad saaksid võistelda ja mehaanikutel oleksid käed soojad. Lõuna-Eesti ralli on meile väga tähtis treeningu eesmärgil. Mul on tõesti hea meel, et saame Eestis kaks korda võistelda. Käisin ka mullu Rally Estonial ja pean mainima, et korraldajate professionaalsus ja ettevalmistus avaldasid mulle sügavat muljet. Ralli ava­tseremoonia rabas mind täielikult. Armusin sellesse võistlusesse ja olen seda õnnelikum, et Eesti on jõudnud WRC-kalendrisse. Te väärite seda täielikult. Tõsi, põhjused, mille pärast Rally Estonia MM-sarja tõusis, pole toredad, kuid peame igas halvas asjas nägema positiivset. Mul pole elus olnud alati võimalik näha olukordi, kus raske töö end ära tasub. Rally Estonia puhul tasub see töö ennast õige pea. Mul on Eesti rahva pärast hea meel.

Raske töö hakkab ennast ära tasuma, kuid kas teie arvates võiks Rally Estonia ka järgmistel aastatel MM-kalendrisse kuuluda?

Minu kindel arvamus on, et WRC peab käima riikides, kus fännid ja kohalikud võtavad meid avasüli vastu. WRC-ralli korraldamise aluseks ei tohiks olla ainult suur rahakott. Tähtsad on korraldaja tehniline võimekus, suhtlus ja turundus. Peame vaatama suurt pilti. Kui kõik elavad oma mullis ja mõtlevad ainult oma huvidele, oleme ummikusse jooksnud. Näiteks Eesti ja Soome väärivad WRC-rallit täielikult. Kahtlemata. Ma ei oska öelda, kas nad mõlemad saaksid kalendrisse kuuluda samal hooajal. Ma pole selline, kes oleks rallide rotatsiooni vastu. Praegusel ajal peame olema avatud muutustele. Me ei saa mõelda, et alati on nii olnud ja nii peabki jääma. Ütlen sellistele inimestele, et mis olnud, see olnud, ja praegu elame olevikus. Tulevik ongi minevikust erinev. Albert Einstein on öelnud, et «olen huvitatud vaid tulevikust, sest tundub, et seal veedan ma terve oma elu». See ongi tõsi. Peamegi mõtlema olevikule ja tulevikule, mitte elama minevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles