Hamilton sai kodurajal karjääri pööraseima võidu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Lewis Hamilton peab tänama õnnejumalat, et ta esimesena finišisse jõudis. FOTO: James Moy/james Moy Photography/pa Images
Lewis Hamilton peab tänama õnnejumalat, et ta esimesena finišisse jõudis. FOTO: James Moy/james Moy Photography/pa Images Foto: James Moy/James Moy Photography/PA Images

Briti GP ­pakkus esimest korda sel hooajal elevust, mida spordisõbrad olid kaua oodanud. Kuigi Lewis Hamilton võttis juba kolmanda järjestikuse võidu tänavusel hooajal, tuli tal selleks ootamatult palju vaeva näha.

Juba enne starti oli olukord teistsugune, kuna ootamatult F1s tõestamisvõimaluse teeninud Nico Hülkenberg ei saanudki startida. Sakslane pidi Racing Pointi meeskonnas asendama koroonaviirusega nakatunud Sergio Perezt, kuid tema masin ei käivitunud enne võistlust ning tal tuli sündmusi boksist vaadata.

Enne võidusõitu ootasid F1-eksperdid, et täna näeb ka turva­autot rajale tulemas ning seda kinnitas ka statistika. Briti GP ajaloos on turvaauto pidanud kuuel korral kümnest mingil hetkel võistlusesse sekkuma ning nii ka eile.

Sõit algas kohe väga võitluslikult ning möödumisi toimus nii pingerivi tipus kui ka lõpus. Kahjuks ei olnud kõik manöövrid nii puhtad, kui loodeti, ja esimese ringi viimases kurvis lõppes Haasi piloodi Kevin Magnusseni võistlus. See sundiski turvaautot mootori käivitama ning võistlejad said rahulikult rehve säilitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles