Kokk: kultuurimälestiste korrashoid vajab selget plaani (1)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Keskkonnaminister Rene Kokk.
Keskkonnaminister Rene Kokk. Foto: Tairo Lutter

Keskkonnaminister Rene Kokk (EKRE) tõdes pressiteate vahendusel edastatud kommentaaris Postimehe tänasele artiklile «RMK jätab kultuurimälestised lagunema», et nii nagu ka lehes välja koorus, puudub riigil selge ülevaade tuhandetest riigimaal asuvatest kultuurimälestustest ja paika on panemata korrastustööde eest maksmise põhimõtted.

«Kuigi muinsuskaitseseadus paneb kultuurimälestise säilitamise kohustuse maaomanikule, ei tea riik maaomanikuna, kui palju töid tal selleks teha tuleks, kui palju need maksma läheksid ning millised mälestised vajavad korrastamist kõige pakilisemalt,» selgitas Kokk. «Ainuüksi keskkonnaministeeriumi valitsetaval maal on ca 2000 kultuurimälestist, aga neid leidub ülejäänudki riigimaal. On ilmselge, et kõiki mälestisi riik ühekorraga korda teha ei suuda. Seepärast vajame selget ja läbimõeldud plaani, kuidas edasi minna.»

Keskkonnaministeerium on palunud kultuuriministeeriumil ja muinsuskaitseametil anda täpne ülevaade tema valitsetaval maal asuvatest mälestistest ja nende seisukorrast. Korrastamist vajavad objektid on keskkonnaministeerium palunud panna ka pingeritta, et oleks selge, kuhu tuleks tähelepanu kõigepealt suunata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles