Kuressaare haigla ja hooldekodu kehtestasid taas külastuskeelu

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Kuressaare haigla. Koroonaosakond.
Kuressaare haigla. Koroonaosakond. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare haigla andis teada, et homsest kehtib haigete ja hooldekodu elanike külastuskeeld seoses koroonaviirusega nakatunute tõusuga Eestis. 

Haigla sõnul võib inimlikel põhjustel haiget külastada kokkuleppel raviosakonnaga, kui külastajal puuduvad kõrge nakkusriski tunnused. 

Külastamine on lubatud juhul, kui külastaja on terve ning patsiendil või tema pereliikmel puudub kokkupuude mõne koroonakontaktsega viimase 14 päeva jooksul,  samuti juhul, kui patsiendil pole respiratoorset haigust ega palavikku üle 37,5 ja kui patsient või mõni tema pereliige pole viibinud kõrge nakatumismääraga riigis viimase kahe nädala jooksul.

«Leidsime, et parem on olla konservatiivsem - humaansetel põhjustel võib haiget külastada kokkuleppel raviosakonnaga, aga püüame minimeerida riski, et praegusel puhkuste ning noorte aktiivse suhtlemise perioodil ei saaks meie haiged ja personal kahjustatud,» selgitas Postimehele otsuse tagamaid Kuressaare haigla juhatusse kuuluv Märt Kõlli. «Konservatiivsema haigete külastamise reegli leevendame niipea, kui Eesti viiruseleviku näitajad taanduvad,» lisas ta. 

Kõlli sõnul tuvastavad raviosakonnad patsientide võimalikud nakkusriski tunnused ning käituvad vastavalt. 

«Kahjuks tunnetame, et SARS-CoV-2 viirusesse suhtutakse üleolevalt ja kutsume inimesi üles käituma vastutustundlikult, ja ainuüksi oma kogemuse põhjal saame kinnitada, et vanemaelistel on viirusest paranemine vägagi keeruline ja aeganõudev,» ütles Kõlli. 

Möödunud reedel teatas Tartu ülikooli kliinikum, et taastab osaliselt piirangud ning külastuskeelu. Terviseamet teatas Postimehele, et kõikidel raviasutustel on õigus ise seada piiranguid patsientide ja töötajate kaitseks tulenevalt piirkonna epidemioloogilisest olukorrast. «Tegemist on tavapraktikaga – talviti on aastaid kehtestatud piirangud gripihooajal,» selgitas terviseameti meedianõunik Eike Kingsepp. 

«Kindlasti toetab kevadine kogemus Covid-19 puhul kehtestama piiranguid näiteks hooldekodudes pigem varem kui hiljem,» lisas ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles