Harri Tiido: suhete muutumist on näha ametnike tasandil (6)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Harri Tiido
Harri Tiido Foto: Peeter Langovits

Plaanitust kaks aastat varem Soomes Eesti suursaadiku ametist loobunud Harri Tiido selgitas intervjuus Vikerraadiole oma väiteid kahe riigi suhete jahenemisest.

Nii Soome kui Eesti valitsuse liikmed on ümber lükanud Tiido väite, nagu oleksid siseminister Mart Helme (EKRE) kommentaari pärast Soome peaminister Sanna Marini kohta jahenenud kahe riigi vahelised suhted.

«Siin on kaks erinevat tasandit. On poliitikute tasand ja väga hea, et mõlemalt poolt [heade suhete kohta] nii öeldakse. Poliitikud peavadki nii ütlema. Muidugi on soomlased selle hoobi «sisse võtnud» väga elastselt ja ei ole lasknud seda välja paista,» lausus Tiido.

«Omaette ooper on see, kui suhtled [Soome] ametnike, diplomaatidega, siis seal tunnetad suhtumist. Aga veel kord, soomlased on väga viisakad,» märkis Tiido ja lisas: «Ja nagu ütlesin ka Yleisradio intervjuus, ma ei usu, et see mõjuks suhetele üldiselt, sest need suhted on piisavalt tugeval alusel. Need on rööbastel, kust neid niisama maha ei lükka. Natuke siin-seal krigiseb, tuleb sädemeid, aga üldiselt on väga rahulikult läinud.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles