Miks Reidi teel uputas? Kommunaalamet selgitas olukorda

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Uputus Reidi teel.
Uputus Reidi teel. Foto: Madis Veltman

Teisipäeval Tallinnas Reidi teel paduvihmade ajal tekkinud üleujutused olid põhjustatud tänava erilahendusega restkaevude ummistumisest.

Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti inseneriosakonna juhataja Hannes Vaga sõnul on hiljuti valminud Reidi tee restkaevudesse paigaldatud täiendavad sõelad. Need takistavad sõiduteelt kaevu langevate suuremate tahkete osakeste sattumist sademevee pumplasse ning ka merre.

«Auto rataste alt haljasalale pritsitud sademevesi võttis kaasa haljasalal oleva multši, mis omakorda restkaevu jõudes ummistas selle, tekitades vihmasaju ajal mõningates asukohtades Reidi teel lokaalseid üleujutusi,» selgitas Vaga.

Vaga sõnul taastus pärast sõelade puhastamist sademevee normaalne äravool. Kolmapäeva hommikuks olid üle vaadatud ning puhastatud kõik Reidi tee restkaevudes asuvad sõelad.

«Eilsed lokaalsed üleujutused ei olnud tingitud samadest asjaoludest, millest olid tingitud Tuukri ja Jõe tänava piirkonnas varasematel aastatel aset leidnud üleujutused,» kinnitas Vaga.

Tuukri ja Jõe tänaval on sageli olnud suuremate vihmasadude ajal üleujutused. Seda põhjustab asjaolu, et tänava kõrgus merepinnast on väga väike, alla kahe meetri, ja veel on raske sealt ära voolata. Samuti mõjutab olukorda nüüdseks maa alla peidetud Härjapea jõgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles