Koroonaga on kokku puutunud arvatust kümme korda rohkem inimesi (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Koroonaviiruse antikehade uuringu juht Piia Jõgi .
Koroonaviiruse antikehade uuringu juht Piia Jõgi . Foto: Kristjan Teedema

Täna valitsusele esitletava äsja valminud uuringu järgi on Eestis uue koroonaviirusega kokku puutunud hinnanguliselt kümme korda rohkem inimesi, kui näitab ninaneeluproovidest saadud positiivsete vastuste hulk. Seroloogiline uuring näitas, et Saaremaal on viirusega kokku puutunud umbes 3,5 korda rohkem inimesi, kui näitab statistika, rääkis KoroSero-EST-1 uurimisrühma tööd juhtiv Tartu Ülikooli lastenakkushaiguste assistent ja kliinikumi pediaatria eriala arst-õppejõud Piia Jõgi.

Selgus, et lausa 80 protsenti inimestest, kel on koroonaviiruse antikehad, pole olnud haiged. Uuringu juhi sõnul näitabki see, et väga suurel hulgal inimestest võib haigus kulgeda väga kergelt või täitsa ilma sümptomiteta.

Kui inimesel on antikehad, siis saab kindlalt öelda, et ta on kokku puutunud koroonaviirusega. «Antikehade olemasolu näitab kindlalt, et inimene on koroonaviirusega kokku puutunud, ent see ei tähenda, et inimene võiks käituda vastutustundetult,» lausus Jõgi. Ta tõi näiteks, et inimene ei saa minna koroonahaige juurde kindlusega, et ta nüüd enam ei haigestu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles