Eestlane Beirutis: asi läheb ilmselt veel halvemaks (3)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Elisabeth Viinalassi korteril lendasid aknad kõige raamidega eest. Üks klaasikild jäi pidama ukses.
Elisabeth Viinalassi korteril lendasid aknad kõige raamidega eest. Üks klaasikild jäi pidama ukses. Foto: Erakogu

Teisipäeval Liibanoni pealinna Beiruti sadamas kärgatanud võimsa plahvatuse lööklaine paiskas üsna lähedal asuva elumaja akna vastu seina ning lõi mobiiltelefoni käest, rääkis Beirutis elav eestlanna Elisabeth Viinalass.

«Olin kodus, kui kuulsin väljas plahvatusi. Need olid alguses väiksemad,» meenutas Viinalass. Kuna eelmise aasta sügisel Liibanonis alanud valitsusvastaste meeleavalduste ajal toimus korduvalt väiksemaid kärgatusi, ei võinud naine aimatagi, et kohe järgneb midagi väga kohutavat.

«Aga suits läks järjest paksemaks ja kui kärgatas suur plahvatus, lendas mul telefon käest. Püüdsin kiiresti varjuda,» kirjeldas Viinalass hetke, kui ta parajasti rõdul seisis. Viinalass ning temaga olnud elukaaslase ema veendusid, et neil pole vigastusi, ning kiirustasid majast välja. «Kodus olid kõik asjad ja kapid ümber paiskunud, kõik kohad klaasikilde täis. Ka koridoris olid uksed eest ära lennanud. Maja ees olid inimesed juba väljas, mõni oli haavata saanud, inimesed olid paanikas,» rääkis eestlanna.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles