Kinnisvarainvestorid: Tallinnas on hinnasurve ühes linnajaos

Liina Laks
, reporter
Copy
Karin Vinkel oma üürimaja juures Juurdeveo tänaval. Arendaja sõnul ei ole hea kinnisvara omanikud hinnasurvet eriti tundnud.
Karin Vinkel oma üürimaja juures Juurdeveo tänaval. Arendaja sõnul ei ole hea kinnisvara omanikud hinnasurvet eriti tundnud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Üürikorterite pakkumise tipp jäi Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani sõnul tegelikult juunisse, aga praegugi on pakkumiste arv ebaharilikult kõrge. Suvine pakkumiste arvu vähenemine oli osalt tingitud mõningasest turismi taastumisest ja hotellide remondist. «Kui märtsi keskel oli Tallinnas alla 1400 üüripakkumise, siis nüüd on 1904,» ütles ta.

Arco Vara statistika järgi on Tallinna üürikorteri ruutmeetrihind keskmiselt 11 eurot, kokkuvõttes on üürihinnad langenud 10–15 protsenti, kuid luksuslikumate korterite puhul lausa 30 protsenti. Üldiselt rõhutavad kinnisvaraeksperdid, et keskmine ruutmeetrihind üksi suurt ei näita, palju sõltub korteri suurusest ja linnaosast. Näiteks väikekorterite puhul kipub ruutmeeter kallim olema. Samas on just mikrokorterid üürihindade langusele hästi vastu pidanud, kuigi tänu viimaste aastate mikrokorterite ehitamise suundumusele võib sealgi hinnakõikumisi täheldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles