Kevadel riiklikust laenust ilma jäänud majaomanikud ja ühistud saavad uue võimaluse

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Tori vallavalitsus

Kevadel eraldas valitsus kriisi tõttu riiklikele elamumajandustoetustele lisaks ligi 100 miljonit eurot, millest on tänaseks taotlustega kaetud pea pool. Eraisikute ja korteriühistute huvi toetuste vastu on jätkuvalt kõrge.

Korterelamute rekonstrueerimistoetust jagatakse tänavu läbi KredExi kahes voorus. Esimene, Euroopa Liidu struktuurifondist rahastatav korterelamutele mõeldud taotlusvoor tõi 193 taotlust summas 61,6 miljonit eurot. Teine, erakorraline taotlusvoor avanes juuli lõpus. Praeguse seisuga on esitatud 144 taotlust summas 43,7 miljonit eurot.

Majandus- ja taristuminister Taavi Aas lausus ministeeriumi pressiteate vahendusel, et kuna sel aastal jagatakse toetusi kahes voorus, siis esimeses voorus rahastuseta jäänud ühistud ei pea järgmist aastat ootama jääma. «Teises voorus on praegu suur osa taotlejatest need, kes küsisid abi ka esimesest taotlusvoorust. Nii et esimesest voorust eitava vastuse saanud või joone alla jäänud ühistud saavad toetust erakorralisest taotlusvoorust,» sõnas minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles