Perearstid koostasid tegevusjuhendi Covid-19 leviku vältimiseks (1)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Karmen Joller
Karmen Joller Foto: Pilt videost

Eesti Perearstide Selts töötas välja juhendmaterjali patsiendile, kellel ilmnevad ülemiste hingamisteede haigusele omased sümptomid. 

«Hiljutised haiguspuhangud näitavad, kui oluline on inimeste teadlikkus ja vastutustunne ning juhendiga soovime meelde tuletada, millised on kokkulepitud tervisekäitumise põhimõtted viirushaiguste puhul, kuna nendest kinni pidamine mõjutab meie kõikide tervist,» lausuti seltsi pressiteates.

«Arstidena tahame inimestele südamele panna, et igaüks vastutab oma tervise eest ise ning haigussümptomite ilmnemisel tuleb püsida kodus. Arst saab täpse diagnoosi panna alles pärast testi tulemuse selgumist ning see võtab aega – samas võib inimene olla juba nakkusohtlik,» selgitas Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige dr Karmen Joller.

Joller rõhutab, et on aeg end uuesti kokku võtta ja pingutada. «Tegelikult ei olegi ju vaja palju: kui kevadel pidid kodus püsima kõik inimesed, siis hetkel on eneseisolatsioon vajalik vaid neile, kellel on haigussümptomid. Üksteisest hoolides suudame ka seekord haiguse levikut vähemalt pidurdada, kui mitte peatada.»

Juhendi leiab siit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles