Põlvamaal vajus auto koos kahe noorega läbi järvejää

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljusid veekogusid kattev õhuke jääkiht võib kanda küll parte, kuid inimesele ohutuks liikumiseks on jää veel liialt habras.
Paljusid veekogusid kattev õhuke jääkiht võib kanda küll parte, kuid inimesele ohutuks liikumiseks on jää veel liialt habras. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna õhtul vajus Põlvamaal auto läbi Joosu järve purunenud jää. Noormehel ja neiul õnnestus uppuvast autost välja pääseda.


Täna õhtul kell 17.49 teatati, et Põlvamaal Laheda vallas Joosu külas on sõiduauto läbi järvejää vajunud, teatas Lõuna-Eesti päästekeskus.

Päästemeeskonna kohale saabumise ajaks olid järvele lõbusõitu tegema suundunud ning autoga jääst läbi vajunud noormees ja neiu suutnud iseseisvalt sõidukist välja ning kaldale pääseda. Märjaks saanud noortele andis koha peal esmaabi kiirabi. Noorte sõiduriist jäi mõnekümne meetri kaugusele kaldast järve põhja.

Päästeteenistus kutsub inimesi jääga seotud ohtusid kainelt hindama.

Viimase aja sulailmad ning vihm on muutnud jääkatte veekogudel õhukeseks ning autodega ei tohi jääle mitte mingil juhul sõita. Lõppenud aasta detsembri teisel jõulupühal vajus sõiduauto Tartumaal läbi Keeri järve jää. Riske alahinnanud juhi ja tema kaaslase elu päästis tookord lähedale juhtunud kalamees.

Päästjad paluvad ka inimestel hoiduda haprale jääle minemisest ning selgitada jääohte lastele. Turvalisema jää tekkimine nõuab vähemalt nädala jagu ööpäevaringset tõsist külma ilma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles