Aimar Altosaar: sambala-la-la (5)

Aimar Altosaar
, toimetaja
Copy
Aimar Altosaar
Aimar Altosaar Foto: Eero Vabamägi

Rahandusminister palkas kolme miljoni euro eest Ameerikast advokaadi, et lappida ühe eelmise rahaministri väidetavalt kehva tööd rahapesu kontrollimisel. Eesmärk on õilsam veel, sest rahapesijate pankade trahvirahast tahetakse saada osa Eesti riigikassasse. Aktsiooni õilsuses kahtlejad toovad aga välja palgatud advokaadi klientide kahtlased seosed rahapesijatega ning tehingu napi läbipaistvuse.

Korruptsioonikomisjoni kuuluvad rahvaesindajad tahavad näha advokaadiga sõlmitud lepingut ja kutsusid kokku komisjoni istungi. Istung jäi aga ära, sest olmeprobleemidega kimpu jäänud valitsuskoalitsiooni rahvasaadikud ei jõudnudki istungile. Kutsutud rahandusminister oleks nagu seda teadnud ega hakanud kvoorumipuudega komisjoni peale oma kallist aega raiskama. Õnneks peaminister tõelise rahvamehena lubab ennast uudishimulikele rahvaesindajatele ilmutada ning avada kogu tõe valitsuse sõlmitud lepingu sisu kohta. Loodetavasti on rahvaesindajatel selleks ajaks olmeprobleemid lahendatud ning peaminister ei pea pooltühjas toas esinema.

Valitsus on meil helde. Porto Franco juhid on õnneliku käega kinnisvaraarendajad ning nende palvele tuldigi vastu: valitsus tagas neile 40 miljoni eurose laenu KredExist, et Tallinna sadama ümbruse arendajatel töö seisma ei jääks. Sadadel teistel kinnisvaraarendajatel jääb üle vaid nõutult kukalt kratsida, et miks nad ise nii hea mõtte peale ei tulnud ja oma projektide kosutamiseks valitsuselt raha ei küsinud!

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles