Joakim Helenius: võtan Eesti kodakondsuse ja astun parteisse! (58)

Marica Lillemets
, vanemtoimetaja
Copy
«Olen Eesti patrioot. Ja Eesti poliitika vajab täna hoogu ja julgeid otsuseid,» kinnitab Joakim Helenius
«Olen Eesti patrioot. Ja Eesti poliitika vajab täna hoogu ja julgeid otsuseid,» kinnitab Joakim Helenius Foto: Remo Tõnismäe

Suurinvestor, Soome kodakondne Joakim Helenius peab end Eesti ettevõtjaks. Ta on Eestis tegutsenud alates 1992. aastast, toetades tookordset Isamaad ja Mart Laari reforme. Vaimustunud meie riigi eduloost, loonud ja juhtinud 28 aastat investeerimisfirmat Trigon Capital AS ja toonud Eestisse ning teistesse Kesk- ja Ida-Euroopa maadesse sadu miljoneid ameeriklaste ja lääneeurooplaste raha. Raha selleks, et investeerida kinnisvarasse, põllumajandusse ja ettevõtlust toetavasse teadusarendusse. Milleks edukale, rahvusvahelises klassis võistlevale Cambridge’i haridusega ettevõtjale aga Eesti poliitika?!

Teie eesti keel on paremaks muutunud, soovite tavapärase inglise keele asemel anda intervjuud eesti keeles. Kas kaalute ka Eesti kodakondsuse võtmist?

Praegu tegelen Eesti kodakondsuse saamisega. Uurin ametnikelt, kuidas see asi käib.

Eesti keelt räägin iga päev. Minu kodu on Eestis, minu naine ja lapsed on eestlased ning tunnen ennastki eestlasena. Kui seadus seda nõuab, loobun Soome kodakondsusest.

Olen päritolult soomerootslane. Minu lapsepõlve kodukeel oli rootsi keel. Valdan vabalt ka soome, saksa ja inglise keelt.

Tööl suhtlen paljuski inglise keeles, sest rahvusvahelist investeerimisfirmat juhtides teisiti ei saa. Artikleid ja konverentsikõnesid kirjutan ka inglise keeles, et edastada oma mõtteid võimalikult täpselt. Kolleegid aitavad tõlkega.

Kommentaarid (58)
Copy
Tagasi üles