Selgus Narva õppehoone kunstikonkursi võitja

Alexandra Saarniit
, suvereporter
Copy
Võidutöö.
Võidutöö. Foto: Erakogu

Sisekaitseakadeemia ja Tartu ülikooli Narva ühise õppe- ja majutushoone kunstikonkursi võitis Oliver Soometsa töö.

Sisekaitseakadeemia ja Tartu ülikool kuulutasid 30. aprillil välja Narva ühise õppe- ja majutushoone kunstikonkursi, leidmaks sobivaim kunstiteose ideelahendus ühise õppe- ja majutushoone esisele avalikule platsile, vahendas siseakadeemia.

Tähtajaks esitati kümme ideekavandit, mis kõik kvalifitseerusid ning esitati žüriile sisuliseks hindamiseks. Üksmeelselt valiti välja kolm parimat tööd, mis žüriiliikmete arvates enim konkursi eesmärkidele ja hindamiskriteeriumitele vastasid ning olid nii kontseptuaalselt kui visuaalselt sobivaimad.

Võitjaks osutus kavand märgusõnaga Otium reficit vires. Kavandi autor on Oliver Soomets (OÜ Page).

Žürii oli seisukohal, et esitatud töö – hiigelpadi viitega puhkuse olulisusele jõu taastamisel, on sisult igati sobilik hoone juures, mille peamiseks funktsiooniks on ühiselamu, ning vastab eriti hästi võistlusülesandes toodud märksõnadele.

Ka hindas žürii kõrgelt nii sisult kui vormilt muidu niivõrd pehme eseme suurepärase esitamise betoonis kui vastandlikult kõvas materjalis.

Ainsa nõrga kohana tõid mõned žüriiliikmed välja autorite poolt näidatud teose kaalu, mis ületab oluliselt teosele rajatud vundamendi kandevõimet. Samas peeti reaalseks teose kaalu vähendamist ilma teost visuaalselt muutmata. Samuti vajab täiendavalt lahendamist lähteülesandes nõutud, kuid võistlustöös nõrk valguslahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles