Pettusega vahele jäänud nõuavad ikka toetust

Liina Laks
, reporter
Copy
PRIA toetuse väljapetmise kohtuprotsess 2018. aasta suvel. 
PRIA toetuse väljapetmise kohtuprotsess 2018. aasta suvel. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eestis kestab juba aastaid pentsik kohtuvaidlus, kus Kaavere Kaubandus nõuab PRIA-lt ligi kahe miljoni euro suurust toetussummat. Asja teeb huvitavaks see, et firma taga olevad mehed on seotud Eesti ajaloo suurima PRIA-pettusega.

Lugu ise on lihtne: 2012. aasta mais esitas Kaavere Kaubandus PRIA-le sigade ja veiste tapamaja rajamiseks vajaliku raha saamise taotluse. Taotletud summa oli 1,9 miljonit eurot. PRIA ütles ei. Seepeale mindi kohtusse.

Tartu halduskohus otsustaski 2013. aasta märtsis, et PRIA peab taotluse uuesti üle vaatama. PRIA vaatas taotlust, aga ütles ikkagi ei. Kaavere mehed kaebasid edasi ning riigikohtu halduskolleegium tühistas 2017. aastal viimase otsuse ja käskis PRIA-l taotlusele veel kord pilk peale heita. PRIA tegigi seda, aga nüüd keelduti juba uuel põhjusel: rahastusperioodi meepott oli tühjaks saanud ja jagada polnud midagi, nii et Kaavere Kaubandusele öeldi jälle ei.

Firma ei jätnud aga jonni ning kaebas asja halduskohtusse nõudmisega, et kohus tühistaks PRIA eitava otsuse ning mõistaks neile välja hüvitise – 1,9 miljonit eurot. Teisisõnu, selle summa, mida PRIA keeldus neile andmast. Tartu halduskohus saatis Kaavere mehed pehmelt öeldes puu taha ja ütles, et kui PRIA-l on raha otsas, siis on see otsas ning kaebajale tekkinud kahju tasuks ei saa olla taotletud toetussumma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles