Helme: jutt huvide konfliktist on poliitiline malakas

Elo Mõttus-Leppik
Copy
«Kui opositsioonisaadikud kuskil peavad vihkamisminuteid mõne ministri vastu, ei ole see ametlik riigikogu koosolek,» põhjendas rahandusminister Martin Helme Postimehe otsesaates, miks ta jättis eelmisel nädalal riigikogu erikomisjonide koosolekule ilmumata.
«Kui opositsioonisaadikud kuskil peavad vihkamisminuteid mõne ministri vastu, ei ole see ametlik riigikogu koosolek,» põhjendas rahandusminister Martin Helme Postimehe otsesaates, miks ta jättis eelmisel nädalal riigikogu erikomisjonide koosolekule ilmumata. Foto: Remo Tõnismäe

Rahandusminister Martin Helme (EKRE) ütles eile Postimehe otsestuudios, et Eestit esindama palgatud advokaadibürool Freeh Sporkin & Sullivan pole suudetud tõestada mingit huvide konflikti ning ta ei näe põhjust lepingut nendega lõpetada. Helme kinnitusel on USA advokaadibüroo ühel siinsel kaastöötajal lepingu järgi ligipääs kõige madalama astme riigisaladustele.

Kas riigikogu rahanduskomisjon (minister oli eile komisjoni erakorralisel istungil – toim) jäi teie selgitustega rahule?

Rahanduskomisjoni päevakorras oli mitu punkti ja muuhulgas rääkisime ka rahapesust. Kui siin on süüdistatud mind selles, et ma eiran riigikogu ega läinud [eelmisel nädalal] kohale riigikogu erikomisjoni, siis mulle võib igasuguseid võimeid omistada, aga minul ei ole võimalik keelata või käskida riigikogu liikmeid komisjoni töös osaleda. Riigikogu erikomisjonide koosolekud eelmisel nädalal jäid ära ja see, kui opositsioonisaadikud kuskil peavad vihkamisminuteid mõne ministri vastu, ei ole ametlik koosolek. Ma ei ole eiranud ühtegi koosolekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles