Kutsekooli kohtadele käib tihe rebimine

Kristina Traks
Copy
Luua Metsanduskooli ­direktor Haana Zuba-Reinsalu tõdeb, et kooli peahoones oli vaja käima lükata uue õpilaskodu ehitus, kuna senistest kohtadest enam ei piisa.
Luua Metsanduskooli ­direktor Haana Zuba-Reinsalu tõdeb, et kooli peahoones oli vaja käima lükata uue õpilaskodu ehitus, kuna senistest kohtadest enam ei piisa. Foto: Kristina Traks

Kutsekoolides käib suvine vastuvõtt. Kõigi küsitletud koolide juhid kinnitasid, et õppida soovijaid on palju rohkem, kui koolid vastu suudaksid võtta. Nii on mõnel erialal arvestav konkurss. 

Ülekaalukalt kõige enam inimesi tahab Luua Metsanduskoolis õppida matkajuhiks – artikli kirjutamise ajal vastuvõtt veel käis, kuid juba praegu kandideerib 20 õppekohale 140 inimest. Et ihaldatud erialale õppima pääseda, tuleb läbida test ja kirjutada essee. Test võib sisaldada trikiga küsimusi, mis panevad pead murdma ja endas kõvasti kahtlema.

„Meie juures võib lõunalauas kohata näiteks pankureid, loodusfotograafe, lauljaid, juriste, politseinikke. Luuale õppima jõuavad nii meie enda vilistlased kui ka täiesti teise eluvaldkonna esindajad, kel on soov end uuel erialal proovile panna,” ütles Luua Metsanduskooli direktor Haana Zuba-­Reinsalu. „Valime oma õpilasi hoolikalt, et õppima jõuaksid need, kel on tõesti motivatsioon ning soovitud eriala osas sära silmis. Oleme sunnitud laiendama oma parklaid ja ehitame juurde ühiselamuid.”

Populaarsuselt järgmine on Luual arboristi ehk puuhooldaja eriala, kus konkurss on 2,58 (24 kohta, 62 soovijat). Üle kahe soovija ühele kohale on ka harvesterioperaatori põhikoolijärgsele õppele (kutsekeskhariduse õpe). Väga populaarne on maastikuehitaja sessioonõpe, kuhu soovib õppima asuda 55 inimest, kuid õppekohti on vaid 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles