Politsei katsetab autodel helkurruudustikku

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei testib autol ruudustikumotiiviga helkurriba.
Politsei testib autol ruudustikumotiiviga helkurriba. Foto: Politsei

Politsei katsetab oma sõidukitel uut ruudustikukujulist helkur-riba.

Ruudustiku eesmärk on äratada liikluses rohkem tähelepanu ning tagada politseiniku ohutus autost pimedal ajal väljumisel. Kui valgus helkur-ruudustikule langeb, helendab see vastusõitvale autole vastu ning juht märkab seisvat politseisõidukit paremini, teatas politsei.

«Esialgu testime ruudustiku efekti ühel autol ning kui see politseinike ja linlaste poolehoiu leiab, võtame selle kasutusele kõikidel politseisõidukitel,» lubas politsei. Praegu on uus helkurlahendus Tallinnas patrullival erimärgistusega liiklusautol.

«Tahame veenduda, kas märgistus peab ilmastikule vastu ja kas selle hooldamine-pesemine kahjustab kleebiseid. Lisaks ka seda, kas see meeldib ka politseinikele ja kodanikele,» rääkis politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Helin Vaher. Tema sõnul pannakse helkurruudustikud esialgu eelkõige uutele masinatele, katsetusperiood kestab suveni.

Seadus lubab kiirabi, politsei- ja päästesõidukite allosas kasutada kuni 200 millimeetri laiust ruudustikukujulist linthelkur-värviriba. Politsei alarmsõidukid võivad kasutada sinise ja valge kombinatsiooni, päästeautod valget ja kollast või valget ja punast ning kiirabisõidukid rohelist ja valget. Pääste- ja kiirabisõidukitel on ruudustikud juba kasutusel.

Lisaks on kõikidel politseisõidukitel kleebised politsei peamiste telefoninumbrite kohta – hädaabinumber 110 ning infopäringute number 612 3000.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles