Politsei tabas memoriaalile viisnurki kraapinud lapsed (14)

BNS
Copy
Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaal.
Maarjamäe kommunismiohvrite memoriaal. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Politsei tegi kindlaks inimesed, kes kraapisid Tallinnas Maarjamäel asuvale kommunismiohvrite memoriaalile viisnurki, kuid kuna tegemist oli alaealistega, siis kriminaalmenetlus lõpetati, kirjutab ERRi uudisteportaal.

«Teo toimepanijad on tuvastatud ning nendega on läbi viidud vajalikud menetlustoimingud. Teo toimepanijateks osutusid süüvõimetud isikud ning kriminaalmenetlus on prokuratuuri loal lõpetatud,» ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) Ida-Harju politseijaoskonna vanemuurija Kristi Vares kolmapäreval ERR-ile.

«Tegu oli seaduse järgi mittesubjektidega ehk eesti keeli alla 14-aastastega, kes on süüvõimetud ning neid ei ole võimalik kriminaalmenetluse mõttes vastutusele võtta,» ütles selgitas Põhja ringkonnaprokuratuuri alaealiste ja lähisuhte vägivalla kuritegude osakonna abiprokurör Annika Vanatoa.

Mai lõpus avastati, et kommunismiohvrite memoriaali linnapoolsele küljele oli kraabitud viisnurki. Eesti Mälu Instituut tegi selle kohta politseile avalduse ning politsei algatas karistusseadustiku paragrahv 149 alusel, mis käsitleb surnu mälestuse teotamist, kriminaalmenetluse.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles