Õpetajate streigiotsus tehakse homme

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Rondik
Sven Rondik Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridustöötajate liidu esimees Sven Rondik ütles Postimehele, et streigiotsus tehakse homme ja praegu loodetakse 70-protsendilist osalust, mis tähendaks, et streik toimub.

Rondiku sõnul toetab juhatus enamuse soovi.

«Täna veel laekuvad materjalid ja seisukohad on nii ja naa, kuid osalejate arv on küllaltki suur - praegu kuskil 40 protsenti,» sõnas Rondik.  «Kuid ei tahaks asjadest ette rutata, sest seis võib muutuda ning soove ja ettepanekuid on igasuguseid.»

Juhatus koguneb raadiomajas teisipäeval kell 14.30 ja koosolekuga, kus otsustatakse streigi toimumine, soovitakse lõpetada kell 17.

Loodetud palgatõusust ilma jäänud õpetajad asusid streiki ette valmistama detsembri keskpaigas.

Haridustöötajate liidu juht Sven Rondik ei soovinud jaanuari alguses öelda, kui palju õpetajaid on juba teatanud streigis osalemisest, aga tema sõnul on koole, kus on lubatud osaleda sajaprotsendiliselt, kuid on ka neid, kus osalejaid oleks vähem.

Streigi edukaks korraldamiseks on haridustöötajate liidu volikogu pidanud vajalikuks, et vähemalt 70 protsenti õpetajatest oleksid teatanud oma valmisolekust sellest osa võtta.

Ehkki võimaliku streigi aluseks olevaid täpseid nõudmisi pole veel sõnastatud, on seni kõlanud nõue tõsta õpetajate palka 20 protsenti. Enne streikimist tuleb läbida ka riiklik lepitusprotsess.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles