Lehar Küti edasilükatud otsus sündis raskelt (3)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Lehar Kütt (esiplaanil) tunnistas, et koroonakriisi alguses pidanuks strateegilise juhtimise pool KredExis olema tugevam.
Lehar Kütt (esiplaanil) tunnistas, et koroonakriisi alguses pidanuks strateegilise juhtimise pool KredExis olema tugevam. Foto: Mihkel Maripuu

Riikliku laenu- ja kindlustuspakkuja Kred­Exi juhi kohalt lahkuv Lehar Kütt (39) ütles eile Postimehe otsesaates, et otsuse põhjustas muuhulgas nõukogu ja juhatuse erinev nägemus sihtasutuse tegevusest. «Kriisimeetmetest sai igaüks erinevalt aru. Ootused olid väga erinevad ja eks ka sellest tõusis päris palju tüli,» sõnas ta.

Lahkute ametist 4. oktoobril, poolteist kuud on teil KredExis veel ees. Kuidas läheb KredEx teie juhtimisel sügisele vastu?

KredEx on väga hästi valmis, kui järgmistel kuudel peaks majanduses olukord hullemaks minema ja ettevõtete vajadused abi järele kasvavad. Oleme nii kevad- kui ka suvekuudel kõvasti tööd teinud, et protsesse paremaks lihvida. Oleme inimesi juurde värvanud ja kavatseme täiendavat teavitust teha. Ma arvan, et oleme paremini valmis võimalikuks teiseks laineks ja võimalikuks kriisi jõudmiseks järgmistesse sektoritesse..

Teatasite lahkumisest täna (eile – toim) varahommikul. Kui kaua te seda otsust kaalusite?

Ma olen seda mõnda aega kaalunud. See ei olnud kindlasti ootamatu või emotsiooni ajel tehtud otsus. See oli mulle väga raske otsus ja seetõttu lükkasin seda edasi. Tegelikult meeldib mulle KredExis oldud aeg väga. Arvan, et Kred­Ex ajab õiget asja ja teeb seda hästi. Kindlasti oleksin tahtnud jätkata, aga olukord kujunes selliseks, et pidasin mõistlikumaks kõrvale astuda. Üldine praktika on see, et lahkub juhatus, mitte nõukogu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles