Põhja-Tallinn korraldab vabas õhus tasuta kinofestivali

BNS
Copy
Vabaõhukino aastal 2009.
Vabaõhukino aastal 2009. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Põhja-Tallinnas algab reedel vabas õhus toimuv neljapäevane tasuta kinofestival pealkirjaga «Põhjakino 2020».

«Põhja-Tallinn on tuntud mitmekesiste kultuurisündmustega, mida sel suvel rikastab ka vabaõhu kinofestival. Oleme filmid valinud erinevale maitsele – multifilmidest õudusfilmideni,» ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid.

Linateoseid saab nautida Stroomi rannas, Kalamaja kalmistupargis, Noblessneri sadamas ja Põhjala tehases, teatas linnaosavalitsus. Põhjatallinlaste hulgas on palju kinohuvilisi, mida näitab ka linnaosa eakate kinoklubi populaarsus.

«Meil on plaanis sügisel jätkata ka eakate kinoklubiga, kui viiruse teist lainet ei tule. Praegu aga kasutame võimalust ja naudime kino õues,» selgitas Järvelaid. 

«Põhjakino 2020» toob kokku nii kohalikud elanikud kui ka külalised ning loob suhtlusplatvormi erineva suhtluskeele ja kultuuritaustaga inimeste vahel.

Seansid on kõikidele huvilistele tasuta. Filme näidatakse originaalkeeles nii eesti- kui ka venekeelsete subtiitritega. Kaasa tuleks võtta pleedid ja padjad, kohapeal on olemas piiratud koguses toole.

Reedel algusega kell 21 näidatakse Stroomi rannas komöödiat «Rahajõmmi piinad». Laupäeval kell 20 algab Kalamaja kalmistupargi multifilm «Võluv Prints». Pühapäeval kell 21 näidatakse Noblessneri sadamas õudusfilmi «Nemad». 28. augustil kell 21 algab Põhjala tehases komöödia «Lahutamatud».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles