Tallinnas avastatud miljonite kadumist uurivad tšehhid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euromündid
Euromündid Foto: AFP / Scanpix

Mullu veebruari lõpus Tallinna lennujaamas avastatud miljonite kroonide väärtuses eurode kadumist uurivad Tšehhi ametivõimud.

Mullu 27. veebruaril keskkriminaalpolitsei algatatud kriminaalmenetlus lõpetati, sest uurimine tuvastas, et kuritegu ei pandud toime Eestis, ütles BNSile riigiprokurör Helga Aadamsoo.

Aadamsoo sõnul on kriminaaluurimine käimas ka Tšehhis ning seetõttu andis Eesti siin kriminaalmenetluses kogutud teabe edasi sealsetele uurijatele.

Mullu 27. veebruaril avastasid G4S sularahakeskuse inkassaatorid Tallinna lennujaamas, et Saksamaalt Frankfurdist Praha kaudu Eestisse saabunud väärtsaadetisest on kadunud 3,9 miljoni krooni väärtuses eurosid.

Sularahaveosele järele tulnud inkassaatorid märkasid, et üks kuuest pakendist on silmanähtavalt rikutud. Väidetavalt pidi saadetises olema kokku 11 miljoni krooni eest eurosid ühele Eesti finantsasutusele.

Keskkriminaalpolitsei uuris juhtumit riigiprokuratuuri juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles