Terviseamet tõrjub autoralli regulatsioone puudutavat kriitikat (1)

BNS
Copy
Terviseamet.
Terviseamet. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Terviseamet pole rahul 15. augustil Postimehes avaldatud Aleks Leski väidetega, nagu võõrutaksid terviseameti absurdsed otsused eestlasi autorallist.

Artikkel on terviseameti sõnul kriitiline ning seda lugedes jääb mulje, nagu oleks terviseamet Lõuna-Eesti ralli korraldajatele seadnud ebamõistlikke piiranguid. Näiteks sisaldab artikkel järgmist lõiku: «Algselt keelati Võru linnakatse, seejärel teatati, et raja äärde lubatakse 6000 inimest, ning lõpuks otsustati, et katsetele lastakse vaid 1650 inimest ja ralli esimese päeva peab ära jätma. Ma ei suuda siiani uskuda, et hulk täiskasvanud inimesi, kes väidetavalt peaksid ka tervishoiust kõvasti teadma, ei teadvusta siiani, mis vahe on kontserdil ja autorallil.»

«Lõuna-Eesti Ralli korraldusele andsime hinnangu juulis,» apelleeris terviseamet enda kodulehel. «Nägime probleemi linnakatse läbiviimisel, sest samale päevale oli linn andnud loa viia läbi erinevaid rahvarohkeid üritusi. Sellega kaasneb alati korraldajate suurem vastutus inimeste turvalisuse pärast, mille tagamiseks on vaja mõelda nii linna sisenemise, parkimise, toitlustamise, ööbimise, hajutamise kui ka näiteks selle peale, mida ette võtta massilise haigestumise puhul.  Seega soovitasime teha detailsemad plaanid linnakatse korraldamiseks.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles